Todi Beringen

Georganiseerd door de evenementencommissie waarvoor 10 personen zich gemeld hadden.

Todi is gevestigd in Beringen in een oud mijncomplex. Het geheel is volop in ontwikkeling met allerlei winkeltjes en bedrijven. Aan de gebouwen kun je de ontwikkeling heel goed zien. Een deel is volledig gerestaureerd en dat steekt sterk af tegen het oude. Er is veel te zien en in de toekomst zal het nog meer bruisen van de levendigheid.

Je kunt bij Todi snorkelen en duiken. 3 van ons hebben beide gedaan. De mazzel was dat tussen 11 en 12 de voedertijd was van de vissen, zodat alles naar een plek ging. Prachtig om te zien. Als snorkelaar kun je ook heel goed de duikers beneden zien scharrelen en bestuderen. Er werd zelfs een groepsfoto onder water gemaakt. Leuke ervaring.

Het duiken zelf was nog leuker omdat je overal dicht op zit.  Er werd druk gefotografeerd en geposeerd door de OSVE-leden. Prachtig om het gedrag van de vissen te bestuderen, hoe ze zwemmen maar ook hoe ze een tijdje ergens rusten.

Een mooie ervaring en een gezellige dag.